MERX I
Din genvej fra GUX til de merkantile uddannelser
Har du gået på GUX og drømmer du om en karriere inden for handel, økonomi eller marketing? Så er MERX I din adgang til anden del af TNI-uddannelsen eller MERX II.
Hvorfor læse til MERX I?
MERX I er bindeleddet mellem hhv. GUX og TNI (anden del) og GUX og akademiuddannelserne (via MERX II).
På MERX I bliver du introduceret for de vigtigste discipliner indenfor erhvervslivet. Det vil give dig et godt udgangspunkt for at vurdere, hvad du finder interessant og dermed hvilken videreuddannelse, du efterfølgende kunne tænke dig at tage.
På MERX I kommer du til at udvikle dine kompetencer på både det teoretiske og det praktiske plan og kan se frem til følgende fag:
- Erhvervsøkonomi C, Innovation C, Afsætning C, IT C, CV skrivning, Forvaltning, Visuel markedsføring, Studieteknik, Personlighedspsykologi og Temaprojekt.
Hvordan foregår undervisningen?
Som studerende på MERX I har du ca. 40 lektioners arbejde om ugen. Lidt over halvdelen af disse er med en underviser til stede. Resten af disse timer vil være fordelt mellem skemalagte undervisningsopgaver, hjemmearbejde, lektielæsning samt timer til hjælp og vejledning.
En stor del af undervisningen er praksisnær. Du kommer til at arbejde med eksempler og cases fra virkelighedens verden, hvilket vil klæde dig godt på til dine fremtidige jobs. Undervejs vil du både læse faglitteratur, se videoer og arbejde med fagets indhold enten alene eller som gruppearbejde.
Praktisk information
Varighed: 1 semester
ansøgningsfrist: 1. Marts / 15. november
Uddannelsesstart : August / Januar
- Normering 1/2 år
- Total 30 ETCS
- Uddannelsesstøtte berettiget
- Ansøgning via sullissivik.gl
Opbygning af uddannelse
MerX I er bindeleddet mellem hhv. GUX og TNI (anden del, SK5-7).
MerX I er bindeleddet mellem hhv. GUX og akademiuddannelserne (via MerX II).
Hvad kræver det at blive optaget på MERX I?
For at blive optaget på MERX I skal man have betået GUX med krav om mindstekarakteren E (02) på fagene Matematik C, Samfundsfag C og Engelsk C.
Elever med en GUX-eksamen inden for det merkantile område (tidligere HHX) kan søge direkte om optagelse på de videregående merkantile akademiuddannelser.
Uddannelsen afsluttes med temaprojekt/eksamener i Erhvervsøkonomi, Innovation, Afsætning og Informationsteknologi.
Hvordan kommer jeg i gang?
Ansøgning til uddannelsen foregår via din lokale Majoriaq eller sullissivik.gl.
Hvis du vil vide mere om uddannelsen, kan du finde mere information i den officielle studieordning. Du er også meget velkommen til at skrive til vores studievejledere på studievejleder@gbs.gl.
Hvad skal jeg være opmærksom på?
- Undervisningen foregår på Greenland Business School (Niuernermik Ilinniarfik) i Nuuk.
- Studiet starter i begyndelsen af august/januar, og der er ansøgningsfrist 1. marts/15. november.