TNI ADMINISTRATION

Lær at spille en vigtig rolle i virksomheder og institutioner

Lyder økonomi, sagsbehandling og kundebetjening som noget, der kunne være spændende at arbejde med? Så er det helt sikkert TNI Administration du skal tage et kig på.

Hvorfor læse TNI ADMINISTRATION?

TNI Administration-uddannelsen klæder dig på til et arbejde, hvor der bliver brug for din viden om service, administration og økonomi. Du vil typisk komme til at arbejde i administrationen hos enten en privat virksomhed eller en offentlig institution.

Hvad kræver det at starte på TNI ADMINISTRATION?

For at blive optaget på TNI Administration skal du opfylde et krav om mindstekarakter, som gælder både årskarakter og eksamenskarakter på grundfagene Grønlandsk, Dansk, Engelsk og Matematik. Mindstekarakteren afhænger af uddannelse.

  • Atuarfitsialak: 6/E
  • Folkeskolens afgangsprøve: 7
    Folkeskolens udvidede afgangsprøve (de gamle regler): 6
  • Folkeskolens afgangsprøve under Piareersarfik (atuarfitsialak niveau): 6/E
  • Gennemført erhvervsuddannelsesintroduktion AEU: 7/D

Ansøgeren skal have indgået en lærlingekontrakt med et godkendt lærested.

Du kan læse flere detaljer om optagelseskrav, merit og dispensation i studieordningen.

Hvad giver TNI ADMINISTRATION adgang til?

Når du har gennemført din TNI administrations-uddannelse, kan du vælge at søge job i fx en butik eller et supermarked, hvor du kan arbejde med salg og service. Såfremt du opfylder studieordningens betingelser, kan du også vælge at fortsætte din uddannelse med en MERX II, som giver adgang til alle vores akademiuddannelser. Se studieordningens betingelser for MerX II her.

Hvad lærer jeg?

På TNI Administration vil du have følgende fag:

Grundfag
Grønlandsk, Dansk, Engelsk, IT, Erhvervsøkonomi, Salg & service og Samfundsfag.

Områdefag
Intro, Udtro, Merkantile fag, Præsentationsteknik, Studieteknik, Psykologi & service, Logistik, Miljø og ressourcer, Iværksætter, Forvaltning, Kulturforståelse, International handel, Temaprojekt à 6 skoleophold.

Fag specifikt for Administrationslinjen
Administrativ styring, Personlig planlægning, Informationssøgning/-behandling, Borgerservice, Argumentationsteknik, Offentlig administration, Fagprøve

Med TNI Administration får du de grundlæggende kompetencer inden for administration, økonomi og service gennem en kombination af skoleophold og praktik- eller lærlingeforløb. Du lærer bl.a. at arbejde med tekstbehandling, regneark, databaser og andre IT-programmer.

Hvordan er uddannelsen opbygget?

TNI Administration-uddannelsen tager 4 år og veksler mellem skole og praktikophold. BEMÆRK: Lykkes det ikke at få en praktik eller læreplads det første år, er der mulighed for at søge om at skifte til TNI Basis-udannelsen, hvor hele første år er et skoleforløb.

Hvordan foregår undervisningen?

På TNI Administration er undervisningen praksisnær. Det betyder, at en del af skolearbejdet fx vil være forberedelse til praktik og opgaver baseret på en overstået praktik.

Undervisningen varierer mellem klasseundervisning, gruppearbejde, enkeltmandsarbejde, cases og praktiske opgaver.

Hvordan foregår eksamen?

De fleste eksaminer er mundtlige eller indgår som en del af et temaprojekt.

Hvad skal jeg være opmærksom på?

Du skal have indgået en lærlingekontrakt med et godkendt lærested.

Hvordan kommer jeg i gang?

Ansøgning til uddannelsen foregår via din lokale Majoriaq eller sullissivik.gl

Hvis du vil vide mere om uddannelsen kan du finde mere information i den officielle studieordning. Du er også meget velkommen til at skrive til vores studievejledere på studievejleder@gbs.gl