400 kilo skrald indsamlet under rusrally

Fredag den 18. august afholdt Greenland Business School (Niuernermik Ilinniarfik) det traditionsrige rusrally for nye elever, hvor der ikke bare blev grinet og danset, men også indsamlet 400 kilo skrald

I de mange undervisningslokaler på Aqqusinersuaq 18 er den koncentrerede undervisning denne fredag i august erstattet af højlydte grin og småsnak. Der klippes, dekoreres og designes udklædning forud for dette års rusrally Greenland Business School.

Rusrally er kulminationen på en introuge, som har til formål at ryste de studerende sammen og skabe relationer på tværs af klasser, uddannelser og fag. De studerende skal i løbet af dagen igennem 14 poster, som er placeret rundt i byen, så de, der kommer udefra og ikke kender Nuuk, bliver introduceret til byen på en festlig måde.

Det er ikke alene byen, de nye – eller gamle – studerende bliver introduceret til. Samtlige af de ansatte på skolen er nemlig involveret i dagen, og på den vis er det en social aktivitetsdag for alle.

På skolen er man ikke i tvivl om, at det sociale sammenhold understøtter den faglige læring. Hvis de studerende lærer hinanden at kende i uformelle rammer, hvor der danses, synges og grines, stiger fremmødeprocenten og engagementet i klasseværelset.

Skrald og kampråb

Som et nyt tiltag får de studerende udleveret skraldesække, så de undervejs på deres planlagte rusrally-rute, kan være med til at fjerne skrald fra bybilledet. I år har de vanlige holdpræmier såsom; bedste udklædning, kampråb og holdånd nemlig fået selskab af præmien for ”Flest kilo indsamlet skrald”.

– Jeg havde dog ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at de studerende ville komme slæbende til skolen med lige godt 400 kilo skrald. De havde virkelig taget opgaven på sig, og det understreger bare hvor lidt der skal til, for virkelig at gøre en forskel, udtaler uddannelseschef Troels Friis og fortsætter – Vinderholdet havde samlet 60 kilo skrald, så initiativet er gået over al forventning.

Styrker sammenholdet

Blandt de studerende var der også god stemning, og mange følte at de kendte hinanden meget bedre, da dagen var omme.

– Det var virkelig sjovt, vi grinede næsten hele dagen og det har givet et godt sammenhold i klassen, siger Nivi Enoksen Olesen, der er startet på MerX I.

Studiekammerat Inaluk Rønning Olsen supplerer:

– Gåturen rundt i byen var næsten det bedste, og så var det et godt initiativ at bruge tiden på at samle skrald også. Man lærer hinanden meget bedre at kende på sådan en dag.

Artiklen er skrevet og bragt af Sermitsiaq.ag – Link til artikel: https://sermitsiaq.e-pages.pub/titles/sermitsiaqinfo/13820/publications/20/pages/8