Sølv til GBS i skoleskak

Syv skolehold fra Nuuk og fem voksenhold var samlet på GUX-Gymnasium til mindeturnering for Hrafn Jökulsson.

Hrafn Jökulsson var en meget respekteret skikkelse inden for det grønlandske skakmiljø, kendt for sit vedvarende og altid passionerede arbejde med at fremme skak blandt børn og unge over hele Grønland. Gennem årene var han et lysende eksempel på energi og entusiasme.

Af denne årsag blev der den 28. og 29. oktober afholdt en mindeturnering til ære for ham. Lørdagen bød på en kombineret turnering med hele syv skolehold fra Nuuk, samt en voksenrække med fem hold.

Begivenheden fandt sted i de smukke omgivelser i aulaen på GUX-gymnasiet i Nuuk, og der var god støtte fra det engagerede publikum, herunder den islandske konsul, Geir Oddsson, der havde taget sig tid til at følge med i de intense skakpartier.

Turneringen blev professionelt ledet af Fide-mester Robert Lagerman, der med sikker hånd og roligt overblik styrede begivenhederne for begge rækker.

Efter intenst spil i den voksne kategori stod det klart, at det stærke Team Philippines havde erobret førstepladsen foran Grønlands Business School (GBS). Anerkendelse blev også givet til holdene fra GUX-gymnasiet og Arktisk Kommando, der kæmpede modigt gennem hele turneringen.

Stort tillykke skal lyde til skakholdet fra Greenland Business School, ledet af underviser Emil Bahri.